Merhaba
Bu yazımda SCCM 2016 Software Update Distribution Point ve Application Catalog Rollerinin Eklenmesi ve Yapılandırılmasından bahsedeceğim.Bu iki rol SCCM’in yazılım güncelleme ve yazılım dağıtma işlemlerinin yapıldığı rollerdir.İsterseniz hemen kuruluma geçelim.
1) Administration sekmesinden Site configuration altından System Roles ‘e gelerek SCCM 2016 kurulu olan sunucumuzun üzerine gelerek Add Site System Roles diyerek devam ediyoruz.Ardından çıkan ekranda kuracağımız Rolleri seçiyoruz.
2)Software Update Point Rolü için gerekli WSUS ayarlarını seçiyoruz.Eğer güncel sürüm WSUS kurduysanız 8530 8531 portlarını kullandığı için resimdeki seçeneği seçerek devam ediyoruz.SCCM ile Client’lar arasındaki bağlantı sadece intranet yani yerel ağ üzerinden olacağını belirtiyoruz bu yapınıza göre değişebilir.
3) Application Catalog için IIS üzerindeki ayarları varsayılan bırakabiliriz.Eğer IIS üzerine farklı bir default WEB SITE var ise isimlendirmeyi ona göre yapmanızı öneririm.Application Catalog HTTP üzerinden yayın yapacak.Eğer HTTPS istersen CA kurup wildcard bir sertifika dağıtmamız gerekli ve IIS üzerinden HTTPS ayarlarının yapılması gerekli.
4) Kurulacak sunucu için gerekli bilgileri yapılandırıyoruz.
5)Burada Web sayfasının rengini ve organizasyon ismini yazıyoruz.
6) Bir özet ekranında bize neler yapılacağı bilgisi veriliyor.
7) Bu işlemerin arından diğer yapılandırma ayarlarını yapıyoruz.Otomatik olarak SCCM Client’ların kuruluması için gerekli ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapıyoruz.Buradaki ekranda hangi tip cihazlara kurulacağı ve domain controller üzerine kurulması durumunu seçerek devam ediyoruz.
8)Client yazılımının yüklenmesi için gerekli hesabı seçiyoruz.Bu hesap domain admin hesabı olması uygun bir seçenek olur.
9) Ardından Configure Site Components tabından Software Distribution kısmına geliyoruz.
10) Ağ topolojimize ulaşması için gerekli olan domain admin hesabını ekliyoruz.
11) Sonrasında Software Update Point Component özelliklerini yapılandıryoruz.
Bu ekranda güncellemeleri Microsoft Update’ten alması gerektiğini seçiyoruz.Wsus raporlarma durumları için ise tüm durumları seçiyoruz.
12) Bu aşamada yazılım güncelleme ile ilgili onaylamaların hepsini seçiyoruz.
13)Bu ekranda hangi tür güncellemeleri istediğimizi seçiyoruz.Bu ekran yapınıza göre değişiklik gösterebilir.
14) Bu ekranda hangi ürünler için güncelleme almak istiyorsak onları seçiyoruz.Birden fazla seçebilirsiniz.
15) Güncellemelerin kontrolleri için senkronizasyon sürelerini ayarlıyoruz.
16) Bu ekranda günü geçmiş güncellemelerin sistemde ne kadar süre bekletileceği bilgisini ayarlıyoruz varsayılan olarak 3 ay olarak seçilidir.Bende o şekilde bırakıyoruz.Tabi bu seçenek yapınıza disk boyutuna göre değişebilir.Sisteminize göre yapılandırabilirsiniz.
17) Hangi dilde güncelleme almak istiyorsak onu seçmeliyiz.Birden fazla güncelleme seçersek aynı güncellemenin farklı dillerini indirerek yer sorununa neden olabilir.
18) Tüm ayarları yaptıktan sonra Synchronize Software Updates diyerek senkronizasyon başlatıyoruz.Başlattığımız bu senkronizasyonu wsyncmgr logu ile görebiliriz.
Log lara erişmek için Program Files\Microsoft Configuration Manager\Logs dosya yolundan erişebilirsiniz.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere..